ANMELDELSE AF KAROLINE BLOCH

Indehaver af bloggen “RomeoReviews”
“Du har ikke nævnt mit navn siden og der ved jeg at jeg tog den rigtige beslutning selvom dit navn æder den op nu”

“Du vinder

Jeg er ynkeligere end dig”

Sådan begynder bogen @affektivt, der er fyldt med lignende citater, alle fra instagramkunstneren @affektivts specielle hjerne.

Personligt er jeg meget glad for digte og poesi i det hele taget, og denne bog var jeg virkelig spændt på at modtage, takke være den fuldstændig blanke forside og anonyme forfatter. Der er ikke engang brugt en pseudonym – der er bare ikke noget navn.

Nogle af siderne kunne jeg godt lide, men en stor del af dem ville jeg dog også sige måske blot skulle have været på instagram, til skue for de 4000 følgere, @affektivt har.

“Amen” og “Fader, hvor?” er nok de to, jeg har undret mig mest over.

“Selvhadet vokser i mig og jeg tror jeg har fundet årsagen” er et af dem, der blot udløser min kyniske tankegang, hvor jeg tænker ‘Tillykke. Care to share, eller skulle vi bar’ lige vide det?’.

Til gengæld har vi “Du har ikke nævnt mit navn siden og der ved jeg at jeg tog den rigtige beslutning selvom dit navn æder den op nu”, som jeg faktisk har haft fat i bogen flere gange igen siden jeg læste den, blot for lige at kigge på denne side en ekstra gang.

“Jeg ved ikke hvorfor jeg stadig kysser mænd jeg ikke elser hvorfor jeg stadig sipper på hallucinationer hvorfor jeg ikke er til at stole på eller hvorfor jeg stadig græder når jeg tænker på dig” var også et, der virkelig fangede mig, og endda endte med at være min baggrund på et selvredigeret billede af det:

Forlaget forår

 

Hvis jeg skal være ærlig, er noget, der nok har påvirket min mening af bogen faktummet at der ikke er nogen oplyst forfatter. For det første gør det den svær at citere, og for det andet, så kan den ikke få en plads på min bogreol, hvilket virkelig trigger min OCD.

Alligevel kan jeg dog godt se, at det har en positiv effekt. Bogen er generalt helt utrolig anonym. Den har ikke engang et navn, udover brugernavnet på forfatteren – som også er anonym. Den helt hvide og urørte forsiden skaber helt klart et blikfand, og der skal Forlaget Forår have ros for at udnytte så godt.