ANMELDELSE AF BOOKEATER.DK

Af Bookeater

Påkalderen er tredje og sidste bog i trilogien om Fletchers kamp om overlevelse i et samfund, som er styret af overklassen. I denne kulminerende finale må Fletcher kæmpe for sit og hans venners liv på mange måder. Fletcher er endnu en gang blevet fanget imod hans vilje, denne gang i æteren. Han og hans venner må flygte for deres liv fra dødbringende wyvernriddere. De er blevet forrådt af Jeffery, og kun armeret med hans dagbog og hans viden om planter, skal de nu færde sig vej igennem den giftige æter. Hvis de ikke når tilbage inden modgiften slipper op, vil æterens gift gøre det af med dem. Samtidig er Hominum på randen til at bryde ud i en borgerkrig, og Fletcher er nødsaget til at kæmpe sit livs hårdeste kamp, hvis han vil forhindre dette i at ske. Hans kamp leder ham frem til et opgør imod hans største fjende, albinoorken, som Fletcher har set så mange gange gennem Ignatius’ øjne. Fletcher er nødt til at vinde denne kamp, hvis han ikke ønsker, at albinoorken skal ødelægge alt det, som Fletcher nogensinde har haft kært.

En af de ting som har været med til at gøre, ikke bare Kampmagikerne, men også hele påkalder-serien så god er karaktererne. Taran Matharu formår at skabe et univers, hvor man meget hurtigt bliver klar over de individuelle udfordringer, som de står overfor. Det har været rigtig spændende at se hvordan Taran Matharu udvikler karaktererne, og får dem til at gennemleve de kampe der er.
Det er specielt interessant med de fordomme, som bogen bringer op mellem elvere, dværge og mennesker. Dette aspekt af bogen fungerer rigtig godt.

Påkalderen er tredje og sidste bog i serien om Fletcher og hans venner, og det er nu det store opgør skal stå. Fletcher og hans venner er lige blevet sendt til æteren, og tingene ser ikke godt ud. Alt i denne bog foregår meget hurtigt, der sker hele tiden noget, og tempoet er højt. Det var en meget medrivende bog af flere grunde.
En af grundende til det er, at det er nu det hele kulminerer. Taran Matharu har bygget op til meget af det igennem de to tidligere bøger, og han får det afsluttet på en rigtig fin og god måde. Personligt havde jeg svært ved at lægge bogen fra mig, fordi den var så spændende og medrivende.
Plottet var veludført og universet fungerede ligesom i de to andre bøger rigtig godt.


Sproget i denne bog er let og flydende. Taran Matharu benytter sig af direkte tale, og han får det flettet ind på en ganske fin måde. Ligesom i påkalder-seriens anden bog, inkvisitionen, syntes jeg godt, at sproget kunne blive en anelse for hastet. Det føles enkelte gange som om han skynder sig for meget, hvorved nogle af de kampe, som bliver udkæmpet, bliver en anelse rodede. Det er ærgerligt, fordi det fjerne fokus fra de gode ting ved bogen. Men sproget i bogen er generelt set let og flydende.

Jeg var personligt rigtig glad for at læse hele trilogien, og der var efter min mening rigtig mange gode aspekter ved bogen. En ting, som jeg personligt syntes giver serien ekstra charme er, at den i første omgang blev lagt ud på websiden Watt Pad, som en frit tilgængelig bog. På den side kan amatør og semi-professionelle forfattere lægge deres skrevne tekster op. Det giver bogen lidt ekstra charme fordi den nu er blevet udgivet på 12 forskellige sprog.
Jeg ville anmelde denne bog til alle som elsker fantasy og som sætter pris på en velskreven serie. For denne serie ender historien om Fletcher og hans venner på en rigtig god og fin måde.

Samlet bedømmelse: 7/10

Sprog: 7/10

Handling: 8/10

Underholdningsværdi: 8/10

Skriv en kommentar