@affektivt

Kr. 159,00

Produktdetaljer

Sprog: Dansk
ISBN 978-87-970362-1-1
Sideantal: 84
Udgivelsesdato: 07-06-2018
Forlag: Forlaget Forår
Indbinding: Bog, hardback

@affektivt skriver digte om alle de tilstande, man som menneske kan befinde sig i. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at de tit handler om menneskets mørke sider: afmagt, vrede, uforløste følelser, skæve relationer og om det at være affektivt. Det fede ved @affektivt er, at digtene er så skarpe og rå, at de går ind i dig med træsko på – uden at tørre fødderne af! Der er ingen romantiske eller bløde billeder eller metaforer, kun hudløst ærlige skildringer af et sind, der er affektivt – præcis som vores alle sammens.

@affektivt begyndte allerede sin rejse i 2015 på Instagram, men nu har Forlaget Forår fået lov til at udgive @affektivt som fysisk bog – selvom projektet er startet på Instagram, synes vi, det kun giver mening, det også får et fysisk ståsted. Det gør noget helt andet og fantastisk for litteratur at være på tryk!

Forfatteren skriver under pseudonymet @affektivt, og ingen ved, hvem der står bag Instagramprofilen. Det bliver der ikke ændret på, og derfor hedder både bog OG forfatter @affektivt.

Men hvem er så forfatteren? Og hvorfor vil denne være anonym? Tja, det kan vi ikke svare på. Men faktisk er det heller ikke så vigtigt, hvem der står bag. For @affektivt er ikke en bestemt person – @affektivt er os alle sammen, et fænomen, en tilstand …

Digtsamlingen beholder dog sit format og grafiske udtryk fra Instagram og bliver trykt kvadratisk.

Der er yderligere blevet skrevet helt nye digte til digtsamlingen, som du selvfølgelig ikke finder på Instagram. Et par af de gode gamle digte er dog også med.

Kender du ikke allerede @affektivt, kan du med fordel besøge Instagramprofilen @affektivt og tjekke det ud. Vi synes selv, det er ret fedt!

#erduaffektiv?

#erduaffektiv? '@affektivt' udkommer d. 7. juni, og hvis du skulle være i tvivl, om det er noget for dig, skulle du prøve at se denne video. Tilfældige mennesker læser op af '@affektivt', og vi kan konkludere, at #vieraffektive - alle sammen!Læs mere om digtsamlingen på http://www.forlagetforaar.dk/affektivt/, og besøg @affektivt på Instagram.

Slået op af Forlaget Forår i 4. juni 2018

ANMELDELSER

Litteraturformidleren.dk

Fandenivoldsk og følelsesmættet instagrampoesi – trykt digtsamling fra @affektivt udkommer i dag

FEM UD AF SEKS STJERNER

@affektivt

Digtsamling – 84 sider – Forlaget Forår – 2018 – sponsoreret: anmeldereksemplar fra forlaget

“MANGLER DE ORD OG HANDLINGER
SOM FORKORTER BÅNDET MELLEM OS
EN DEL AF SAMME HOLD
HOLDT SAMMEN AF AT DELE
JEG HIVER DYNEN OVER LIVET
SÅ I IKKE KAN HØRE
AT ANGSTEN TRÆKKER VEJRET HER
FOR DET HER ER DISTANCE
FORKLÆDT SOM NÆRVÆR”

@affektivt er en digtsamling med ophav i instagramkontoen af samme navn. Her postes korte, minimalistiske digte, skarpt sat op, kontrasteret, centreret, caps-locket og uden for meget pis. Indholdsmæssigt er digtene på samme måde kompromisløse, ligetil og uden intetsigende floskler og klicheer. Digtene kredser om relaterbare affekter, om vrede, afsky, afmagt, ensomhed og om det affektive sind, om overmandende følelser og kontroltab. De små tekster henvender sig til noget i os alle, til genkendelige følelser og affekter, uden at blive selvfølgelige og ligegyldige. Stemningen er dyster og fandenivoldsk, seksualiteten et aggressivt våben og en passiv flugt. Overalt i digtene fornemmes en ensomhed, en distance til  andre mennesker, og man fornemmer tydeligt den psykiske sårbarhed og det affektive sind i skriften.

Læs hele anmeldelsen på litteraturformidleren.dk