Novicen

Novicen er en oversættelse af første bog i trilogien Påkalderen, skrevet af forfatteren Taran Matharu. Bogen er oversat til 12 sprog og har været på New York Times’ bestsellerliste.

Fletcher er bare en forældreløs dreng i lære som smed, da han opdager, at han besidder den sjældne evne til at påkalde dæmoner fra en anden verden. Da han bliver jaget ud af sin landsby for en forbrydelse, han ikke har begået, må Fletcher sammen med sin dæmon rejse til Vocans Akademi, hvor de duelige lærer kunsten at påkalde.

Kun de mest talentfulde bliver kampmagikere og ender med at kæmpe i imperiets krig mod orkerne. Fletcher må udstå dødsensfarlige lektioner for
at få kontrol over sine evner og forberede sig på turneringen i slutningen af skoleåret, som vil bestemme hans videre skæbne i krigen.

Men onde kræfter inficerer nye venskaber, og rivaliseringen vokser. Imperiet er ikke blot i krig med orkerne, men også indbyrdes: Dværge,
elvere og mennesker forsøger at leve side om side med hinanden, men racismen gør det svært at samle riget i ét.

Med ingen andre end sin dæmon ved sin side må Fletcher beslutte, hvor hans loyalitet ligger. Et imperies skæbne ligger i hans hænder.